fbpx

Fotózás ilyenkor? Avagy vélemény a vírushelyzetről és a fotózás lehetőségeiről

Gyerekfotózás_4

 

Kezdjük az elején…

Nagyon nem szeretek unalomig rágott vagy ismételt témákban állást foglalni, illetve a hatásvadászat különösen távol áll tőlem. A mostani helyzet véleményem szerint mégis megkívánja, hogy pár dolgot megfogalmazzak, mivel érintett vagyok benne.

Mindenki egy dolgot kérdez mostanában, lehet-e- tudunk-e fotózni most, van-e olyan megoldás, hogy mindenkinek megoldást nyújtson maximális biztonság mellett.

Az én véleményem az, hogy lehet. Mindent át kell gondolni előre, mindent meg kell tervezni, és figyelembe venni a korlátokat. Kezdjük a legfontosabbal az egészségügyi kérdéssel. Az szerintem magától értetődő, hogy egy fotózás során nem szükséges semmilyen fizikai kontaktus. Ezzel együtt a magam részéről minden fotózás kezdetekor kesztyűt veszek. A másik elengedhetetlen eszköz a maszk, nekem, mint fotósnak kötelező. A fotózandó alanyokon – több okból kifolyólag sem indokolt. 🙂

Hova menjünk fotózni?

Felmerül még, hogy mennyire lehet mozogni szabadon, stb. Mivel a napokban jelentősen enyhítettek a szabályokon a vidéki régiókra vonatkozóan, így igazából csak a konkrét helyszín vonatkozásában érdemes körbejárni, hogy van-e korlátozás az ott tartózkodásra.

Jelenleg azt gondolom, hogy a szabadtári fotózás maximális biztonsággal megoldható, nagyon hangulatos és a jó idő miatt teljesen reális alternatíva. Stúdióban fotózni elvileg szintén megoldható, azonban a berendezett enteriőrrel rendelkező műtermek esetében nyilván nagyon gondos odafigyelést igényel a bútorok és berendezés fertőtlenítése. Inkább a semleges hangulatú, klasszikus egyszínű hátteres fotózások a megoldhatóak.

Summa summarum, a fotózás biztonságosan most is megadja azt az élményt, amire vágyunk, az odafigyelés és a megfelelő előkészületek biztosítják, hogy csak kellemes emlék maradjon erről az időszakról.

Az eddig megvalósult fotózásaim ezen az oldalon megtekinthetőek.

A fotózásokkal, és egyéb szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban árak ezen az oldalon találhatóak.

Bármilyen kérdésben tudok segíteni, itt lehet kapcsolatba lépni velem.

Egyéb témájú képeket megtalálnak tőlem ezen az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük