fbpx

Amikor a családi fotózás szóba kerül

Családi fotózás Mór

 

Családi fotózás szabadtéren Mór közelében

Az alapok, ha családi fotózásra kerül sor

Nagyon sok kérdés felmerül az ügyfeleim részéről a családi fotózásokkal kapcsolatban. Lehet-e otthon, muszáj műteremben lenni, milyen ruhát vegyenek, ki sminkeli a hölgyeket, és még sok-sok egyéb kérdőjel. A legfontosabb szerintem egy családi fotózás során, hogy a részvevők a lehető legjobban érezzék magukat. A beállított képeknél mindig hangulatosabbak a spontán pillanatok, a gyerekek különösen könnyen vehetők rá egy kis játékra. A helyszín igazából mindegy. A hangulata mindegyik területnek más és más, egy stúdió egészen mást fog eredményezni, mint egy ligetben vagy parkban történő fotózás. Technikailag a fotósnak kell készülni mindig arra, hogy a megfelelő eszközök a rendelkezésre álljanak a legszebb képek alkotásához. A ruha már kicsit jobban körbejárandó kérdés, hiszen attól is függ, hogy mennyi időnk van. Az időjárás befolyásolja a kinti fotózásokat, de télen ugyanúgy lehet a szabadban képeket készíteni mint nyáron. Életkortól is függ, az ajánlott viselet, ugyanakkor a legfontosabb, hogy minél kényelmesebb legyen. Lehetőleg ne először legyen rajtunk életünkben az a ruha, hiszen ki tudja mennyire lesz kényelmes, esetleg még nem is úgy áll, ahogy szeretnénk látni. Otthon egy ruhapróba sokat segít, illetve a lánykák – tapasztalataim szerint – nagyon jól kaphatóak a ruha próbára és válogatásra. Amikor több óránk is van, főleg műtermi körülmények között, akkor érdemes több szettet is választani a fotózáshoz, hiszen változatos lesz a sorozat ami készül. Alapvetően a legjobb ha egyszínű vagy nagyon apró mintás ruhát választunk. A csíkos illetve kockás ruhák néha okozhatnak képi megjelenítésbeli furcsaságokat, így ezeket kevésbé szoktam ajánlani, de egyáltalán nem kizárt a viseletük. 🙂

Családi fotózás során ki biztosítja a fodrászt és sminkest?

Fodrászt sminkest mindig meg kell beszélni, de két szokás alakult ki a fotózások során. Az első, hogy már kisminkelve érkeznek a fotózásra, míg a másik esetben a fotózás helyszínén történnek meg az előkészületek ezen lépései. Azt tudni kell, hogy a sminkes és fodrász díja alapesetben nincs benne a fotós munkadíjában, kivételt képez ha ez konkrét megállapodás szerint összevontan kerül kiegyenlítésre. Újra visszatérek oda, hogy az időtartam és a helyszín sok mindent meghatároz. Egy szabadtéri, könnyed laza hangulatú nyári fényképezéshez egy szolidabb házi smink is tökéletes lehet. A műtermi több órás alkotások során előfordulhat, hogy szükség van a sminkesre egy korrekcióhoz. A ruha váltás, esetleg másik frizura szintén megkívánhatja egy új smink elkészítését.

Szabadtéri fotózás a terv, de rossz az idő.

Minden esetben érdemes “B” tervvel is készülni arra az esetre, ha nagyon váratlanul alakulna úgy az időjárás, hogy a szabadtéri fotózások nem megoldhatóak. Előre érdemes kinézni azokat a helyszíneket amelyek szóba jöhetnek menekülő útvonal gyanánt. Arra a félre érdemes támaszkodni akinek nagyobb a helyismerete az adott településen, azonban az okostelefonok világában már gyorsan lehet megoldást találni. Minden eddig érintett témára igaz, de itt talán a leginkább fontos, hogy legyen egy előzetes megbeszélt terv. Nem kell nagy – minden részletre kidolgozott és leírt papírhalmazzal készülni, de jól jön egy irány amely a fő kérdéseket megválaszolja. Minden fotózás előtt szoktam javasolni egy megbeszélést – akár telefonon, de meg inkább személyesen – amely során ezeket a kérdéseket át lehet beszélni, és felkészülni a lehető legjobb eredmény érdekében.

Az eddig megvalósult fotózásaim ezen az oldalon megtekinthetőek.

A fotózásokkal, és egyéb szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban árak ezen az oldalon találhatóak.

Bármilyen kérdésben tudok segíteni, itt lehet kapcsolatba lépni velem.

Egyéb témájú képeket megtalálnak tőlem ezen az oldalon.

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük