Éva és a kígyó – avagy fotózás az almafák alatt

Éva és a kígyó – avagy fotózás az almafák alatt

Portré fotózás

Valamikor 2014 tavaszán meglátogattam Krisztián barátomat a pesti lakásában, akiről addig csak elmondása alapján tudtam, hogy nagy hüllő rajongó. Ez alkalommal személyesen is meg- és bemutatta azt a királypitont, aki történetünk egyik főszereplője lesz. Ahogy beszélgettünk kiderült, hogy a jószágnak még nincs neve, így viccesen ő lett Sanyi a kígyó. Rövid időn belül eszembe jutott, hogy azért élő kígyóval fotózni szerintem nagyon vagány lenne, de a kérdés, hogy mi legyen a téma? Nemsokkal később ki is alakult a gondolat, az emberiség egyik ismert története szerint, az ős-bűn elkövetése a kígyó miatt történik. Tehát akkor máris adott a téma.

Szűkítve a képi megjelenés lehetőségeit, maradjunk az Éva és a kígyó jelenet keretein belül. Tehát akkor már „csak Éva” kell nekünk, és szerencsémre nemsokkal később sikerült is egy rendkívül bájos hölgyet megnyerni+ egy elvi igen erejéig a fotózásra.

Figyelembe véve, hogy szerettem volna olyan képeket is készíteni amikor Éva és a kígyó fizikai kontaktusba kerül, indokoltnak láttuk, hogy egy ismerkedős találkozást megejtünk, szerintem nem mindennap vesz az ember a nyakába vagy a kezébe egy ilyen egzotikus élőlényt. Krisztián felkészített, hogy a kígyó emésztési ciklusához kell alkalmazkodnunk minden esetben, ami a 6 hetes időszakot tekintve egész kiszámítható lett. Pont félidőben érdemes találkozni velük, akkor nem is éhesek és nem is jóllakottan fekszenek, tehát nyugodtan lehet ismerkedni. Sokan leírták már, a kígyó nem hideg, nem nyálkás és egyáltalán nem kellemetlen az érintése. Leginkább egy nagyon finom masszírozás jut az eszembe, a tapintása pedig kifejezetten kellemes volt. Sanyi a kígyó érdeklődve járt kézről kézre, és örömmel állapítottuk meg, hogy mostantól a fotózásnak élő résztvevős akadálya nincs. 😊

Portré fotózás Móron

Tekintettel arra, hogy Éva a hosszú dilemma után egy almába harap a történet szerint, a következő kérdés a helyszín volt. Szerettem volna az almát almafán látni, és nem mondjuk gesztenyére ragasztani a kép kedvéért, így kerestünk egy kertet, ahol almát lehetett szedd magad akció keretében vásárolni – amikor megérett. Sokszor meglep mennyire kedves emberek élnek vidéken – írom ezt úgy, hogy 5 éve én is ott élek. Olyan magától értetődő kedvességgel engedte meg a tulajdonos, hogy a kertben fotózzunk, mintha csak vásárolni jöttünk volna. Krisz felkészített arra, hogy figyelnünk kell majd a kígyó mozgását, mert ha feltekeredik az ágra és arra rászorít, akkor előbb fogjuk az ágat levágni a fáról, mint a Sanyit lefeszegetni az ágról.

A kis csapathoz csatlakozott a keresztfiam, aki segített tartani a szükséges eszközöket, fényformálókat – Alexnek ezúton is köszönöm! A fotózás pedig rendkívül jó hangulatban telt, az elképzeléseim nagy részét sikerült megvalósítani.

Mi a tanulság? Számomra egy dolog biztosan. Soha nem tudhatjuk, hogy mi indít el egy gondolatot, egy ötletet vagy vágyat. Onnantól pedig szinte kizárólag rajtunk múlik, hogy megvalósítjuk-e.

Az eddig megvalósult fotózásaim ezen az oldalon megtekinthetőek.

A fotózásokkal, és egyéb szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban árak ezen az oldalon találhatóak.

Bármilyen kérdésben tudok segíteni, itt lehet kapcsolatba lépni velem.

Egyéb témájú képeket megtalálnak tőlem ezen az oldalon.