Fotózás ilyenkor? Avagy vélemény a vírushelyzetről és a fotózás lehetőségeiről

Gyerekfotózás_4

 

Kezdjük az elején…

Nagyon nem szeretek unalomig rágott vagy ismételt témákban állást foglalni, illetve a hatásvadászat különösen távol áll tőlem. A mostani helyzet véleményem szerint mégis megkívánja, hogy pár dolgot megfogalmazzak, mivel érintett vagyok benne.

Mindenki egy dolgot kérdez mostanában, lehet-e- tudunk-e fotózni most, van-e olyan megoldás, hogy mindenkinek megoldást nyújtson maximális biztonság mellett.

Az én véleményem az, hogy lehet. Mindent át kell gondolni előre, mindent meg kell tervezni, és figyelembe venni a korlátokat. Kezdjük a legfontosabbal az egészségügyi kérdéssel. Az szerintem magától értetődő, hogy egy fotózás során nem szükséges semmilyen fizikai kontaktus. Ezzel együtt a magam részéről minden fotózás kezdetekor kesztyűt veszek. A másik elengedhetetlen eszköz a maszk, nekem, mint fotósnak kötelező. A fotózandó alanyokon – több okból kifolyólag sem indokolt. 🙂

Hova menjünk fotózni?

Felmerül még, hogy mennyire lehet mozogni szabadon, stb. Mivel a napokban jelentősen enyhítettek a szabályokon a vidéki régiókra vonatkozóan, így igazából csak a konkrét helyszín vonatkozásában érdemes körbejárni, hogy van-e korlátozás az ott tartózkodásra.

Jelenleg azt gondolom, hogy a szabadtári fotózás maximális biztonsággal megoldható, nagyon hangulatos és a jó idő miatt teljesen reális alternatíva. Stúdióban fotózni elvileg szintén megoldható, azonban a berendezett enteriőrrel rendelkező műtermek esetében nyilván nagyon gondos odafigyelést igényel a bútorok és berendezés fertőtlenítése. Inkább a semleges hangulatú, klasszikus egyszínű hátteres fotózások a megoldhatóak.

Summa summarum, a fotózás biztonságosan most is megadja azt az élményt, amire vágyunk, az odafigyelés és a megfelelő előkészületek biztosítják, hogy csak kellemes emlék maradjon erről az időszakról.

Az eddig megvalósult fotózásaim ezen az oldalon megtekinthetőek.

A fotózásokkal, és egyéb szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban árak ezen az oldalon találhatóak.

Bármilyen kérdésben tudok segíteni, itt lehet kapcsolatba lépni velem.

Egyéb témájú képeket megtalálnak tőlem ezen az oldalon.